Verstilling
Beknopte uitwerking van de les

‘Verstilling’ en als onderdeel een meditatie ‘In verstilling op zoek naar je intuïtie’

Boom in bloei

Deze les begon met met een alternerende neusademhalingsoefening (Pranayama) voor enkele minuten. Je kan deze ademhalingstechniek gebruiken om ‘spiraalsgewijs’ in het huidige moment proberen te komen en wat stilte te vinden. Stilte in jezelf opzoeken of oefenen om in een stilte te komen, is een mooie manier om te vertragen en te waarderen waar en wie je bent, om het hoogste te waarderen in jezelf.

Vervolgens gingen we in een korte zelfreflectie over welke mogelijkheden er zijn om op een reguliere basis te kunnen komen. Na een opwarming door middel van oefeningen gingen we over in het uitvoeren van houdingen vanuit de Hatha-yoga. Ongeveer in het midden van de les gaf ik een meditatie die werd ingeproken door mij, gedurende 10 minuten. Ik beleef yoga als zijnde een balans tussen het lichamelijke, het geestelijke en het zielsaspect, waarbij ik deze aspecten zo evenwichtig mogelijk in een les tracht te verwerken!

Meditatie; ‘In verstilling op zoek naar je intuïtie’

We proberen naar een moment terug te gaan in de tijd, dat je iets zeker wist; Je noemde dat misschien een ingeving of een ‘helder moment’, of zei toen misschien ’Ik wist het!’, of ‘Ik heb het altijd al geweten!

En misschien ben je toen van koers veranderd in je leven, door dit gegeven, is je leven veranderd op een bepaald vlak of meedere vlakken. Herinner je dus aan een moment dat je gewoon wist dat iets waar was. Probeer deze herinnering te recreëren in je geest. Herinner het met zoveel mogelijk (fysiek) detail als het kan. Laat nu de situatie los.

Herinner nu het gevoel dat je daarbij had, toen je ineens iets zeker wist. Welk gevoel had je? Waar voelde je dat in je lichaam?

Laat je zelf toe, dat gevoel of die gevoelens te onderzoeken. Voel het sterk en helder. Nu, laten we dit gevoel gaan onderzoeken. Herinner je een ander moment of situatie, waar je iets zeker wist en dit gevoel sterk aanwezig was. Recreëer het terug in je geest. Zo volledig en helder als je kan.

Clematis

Laat de situatie los en ga het gevoel weer onderzoeken. Het gevoel dat je kreeg toen je zeker wist dat iets waar was. Waar voel je het in je lichaam? Dit gevoel is je eigen unieke en persoonlijke marker. Je eigen uniek signaal van je intuïtie en actie. Je intuitie. Iets waar je op kan vertrouwen. Dit is een deel van wie je werkelijk bent!

Iets wat je kan gebruiken.

Vanaf nu. Elke keer wanneer je met grote helderheid ervaart dat je iets zeker weet. Kan je proberen van te voelen of dat eigen unieke gevoel aanwezig is. Zodoende kan je komen te weten wat je hoort te weten om een zo juist moelijke beslissing te maken of actie te ondernemen voor jezelf in het dagelijkse leven.

Je zou dit kunnen beoefenen en telkens wanneer je dit gevoel ervaart, dan weet je dat je eigen, unieke intuitie spreekt!

Samenwerkingsoefeningen

Per 2 deden we enkele samenwerkingsoefeningen;Eindontspanning

Een liggende ontspanning, zonder ingesproken tekst deze keer, maar luisterend naar de prachtige en subtiele klanken van de panfluit en een lier (snaarinstrument)

Doet het lezen van deze les iets met je? Kom gerust kennismaken met de lesvorm en voel je vooral welkom!

Lieve groet, Wendy
www.YogaHolisme.nl