Detox lymfevatenstelsel
Beknopte uitwerking van de les

Detox lymfevatenstelsel!

Lymfesysteem vrouw

In deze les heb ik stilgestaan bij het lymfevatenstelsel binnen de yogales. Ik deel graag de inhoud van mijn les hieromtrent!
Je wordt toch weer een stukje bewuster, waarom het goed is om te bewegen of ..... een yogales te doen bij YogaHolisme!

Elke week werken we omtrent een ander thema; zowel op lichamelijk als geestelijk vlak! Even kort over het thema van deze les; Ons lymfevatenstelsel transporteert lymfevocht (weefselvocht), absorbeert vocht uit de dunne darm en heeft een functie bij de afweer. Lymfevaten liggen nagenoeg parallel met de bloedvaten. Lymfeknopen filteren het lymfevocht en bevinden zich onder andere meer geconcentreerd thv de hals, oksel, liezen,..

Spierbewegingen

Door middel van (spier)beweging, worden deze gebieden veel actiever in de filtering en transport van afvalstoffen, het lymfesysteem heeft namelijk geen hart om het rond te pompen. Na een korte uitleg en visualisatie van het lymfevatenstelsel heb ik specifieke oefeningen daaromtrent dan ook toegepast tijdens de les bij YogaHolisme. Zodoende word je jezelf weer wat meer bewust waarom we (onder andere) yogahoudingen en oefeningen doen.

Lymfesysteem man

Detox

Ik gebruikte hierbij de technieken van de Hathayoga op een zachte manier. Daarna deed ik een ingesproken meditatie (12 min) omtrent de ademhaling; onze uitademing is ook een detox op zich! Vervolgens nog wat specifieke oefeningen voor het oksel-en liesgebied met de technieken van de Kundalini yoga om daarna af te sluiten met een liggende ontspanning met de voeten omhoog deze keer (werking op de lymfestroom, maar ook erg ontspannend!) en met 417Hz geluidsgolven als achtergond, die ontgiftend werken op lichaam en geest.

Ervaringen van deelnemers

De deelnemers ervaarden deze lessen als ‘goed in het lichaam aanwezig’, ‘stukje bewustwording’, ‘heerlijke les’, ‘naargelang mijn nuchtere aard, doet het iets met me’, ‘ontspannen’,...

Voel je welkom om een les mee te volgen!

Lieve groet, Wendy
www.YogaHolisme.nl